Tento meruňkový cheesecake je svěží, jemně nakyslý, plný čerstvého ovoce a tvarohu. Jeho příprava není nijak zvlášť náročná, zdlouhavější je pouze zachlazení. Pokud však meruňkový cheesecake nachystáte s předstihem, klidně večer, ráno naleznete v chladničce dokonale osvěžující dezert, kterému nikdo neodolá.
Na přípravu meruňkového cheesecakeu budete potřebovat
150gmáslových sušenek
85gmáslaberte nějaké kvalitní, na výsledku to půjde znát
250gplnotučného tvarohu
80gmoučkového cukru
1ksvejce
200gzakysané smetany
500gčerstvých meruněk
20gkukuřičného škrobu
K přípravě meruňkové polevy na cheesecake budete potřebovat:
3ksmeruňky
1ksvejce
1PLkrystalového cukru
ovoce k dozdobení
Instructions
Meruňkový cheesecake sestává ze tří částí: sušenkového základu, meruňkovo - tvarohového krému a meruňkové polevy. V mixéru rozmixujte máslové sušenky, zalijte je rozpuštěným máslem a dobře promíchejte. Dortovou formu o průměru 20 cm vystelte pečícím papírem a sušenkový základ rovnoměrně rozetřete po celém dně formy.
Meruňkovo – tvarohový krém připravíte v jedné míse. Meruňky odpeckujte a rozmixujte je na co nejjemněji v kuchyňském robotu s nástavcem nožů. Ručním mixérem vyšlehejte tvaroh s moučkovým cukrem, přidejte vejce, zakysanou smetanu a opět mixujte. Na závěr přidejte do tvarohové směsi meruňkové pyré, kukuřičný škrob a dobře promíchejte.
Krém vlijte do dortové formy, formu ze spodu a po obvodu obalte alobalem (kromě vrchní části) a dejte péct do rozehřáté trouby. Prvních 10 minut pečte při teplotě 180 stupňů, dalších 40 až 45 minut pečte při teplotě 150 stupňů. Po upečení nechte cheesecake vychladnout.
Nyní si připravte meruňkovou polevu. Meruňky rozmixujte. Spolu s vejcem a krystalovým cukrem vařte ve vodní lázni. Hotovou meruňkovou polevu propasírujte a vylijte na upečený cheesecake. Nechte v chladničce vychladnout minimálně dvě hodiny, případně přes noc.
Před podáváním dozdobte čerstvým ovocem. Čím? Třeba meruňkami a borůvkami. Jako na mém cheesecaku na obrázku.