Go Back

Borůvkový cheesecake (nepečený)

Jana Malinová
Tento výborný borůvkový cheesecake je super na nedělní dezert, ale i jako výborná sladká snídaně. Nebo jen tak, ke kafíčku.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Chlazení borůvkového cheesecake 5 hours
Total Time 5 hours 25 minutes
Course S borůvkami, S ovocem
Servings 12 porcí

Equipment

  • Forma na cheesecake
  • Ruční šlehač

Ingredients
  

Na borůvkový cheesecake budeme potřebovat

  • 200 g 200 máslových sušenek
  • 160 g kvalitní máslo
  • 750 g mascarpone
  • 400 g smetana zakysaná
  • 2 PL moučkového cukru
  • 1 čajová lžička vanilkový extrakt
  • 2 ks cukr vanilkový
  • 200 g borůvky zavařené
  • 3 plátky želatina

Instructions
 

  • Sušenkový základ připravíme z máslových sušenek. Nadrtíme si je a přidáme k nim rozpuštěné máslo.
  • Vytvořenou směs natlačíme rovnoměrně na dno dortové formy.
  • Ručním šlehačem utřeme všechny ingredience: mascarpone, zakysanou smetanu, moučkový a vanilkový cukr a čajovou lžičku vanilkového extraktu.
  • Krém navrstvíme na sušenkový základ.
  • Zavařované borůvky i se šťávou ohřejeme v hrnci a smícháme se 3 plátky rozpuštěné želatiny.
  • Želatinu s borůvkami nalijeme na cheesecake a dáme ztuhnout do chladničky přibližně na 4-5 hodin.
  • Pak nakrájíme a užíváme si chuť výborného borůvkového cheesecaku.