Go Back
Snickers cheesecake
Jana Malinová

Snickers cheesecake (pečený)

Toto je upravdu skvělý a vynikající cheesecake inspirovaný známou arašídovou tyčinkou Snickers. Milují ho hlavně děti.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Chladnutí snickers chesecaku 5 hours
Total Time 6 hours
Servings: 12 porcí
Course: S čokoládou

Ingredients
  

Na korpus snickers cheesecaku si připravte
  • 150 g máslové sušenky
  • 90 g máslo
Na náplň snickers cheesecaku si připravte
  • 500 g jemný tvaroh
  • 200 g zakysaná smetana
  • 1 ks vejce
  • 160 g moučkový cukr
  • pár kapek vnailkového extraktu
  • 1 PL hladká mouka
  • 70 g arašídové máslo
Na polevu (ganache) snickers cheesecaku si připravte
  • 100 ml šlehačková smetana
  • 100 g tmavá čokoláda

Equipment

  • Forma na cheesecake
  • Ruční šlehač (mixér)

Method
 

  1. Nejdříve si připravíme korpus. Máslové sušenky umeleme v sekáčku a přidáme k nim rozpuštěné máslo. Hmotu následně dáme rovnoměrně na dno formy. Formu použijeme 24 cm a na dno (pouze na dno) dáme pečící papír.
  2. Náplň snickers cheesecaku připravíme tak, že do větší nádoby dáme všechny suroviny a utřeme ručním mixérem. Rovnoměrně naneseme na korpus a dáme péct do předehřáté trouby na 150-160 ° C asi na 35 minut.
  3. Během pečení hlídáme a když okraje chytí zlatavou barvu, je upečený.
  4. Po upečení ho asi hodinu necháme v pootevřené troubě aby cheesecake nepraskl. Následně jej vyjmeme, necháme chladnout v pokojové teplutě a mezitím si připravíme polevu (ganache).
  5. Příprava polevy: smetanu necháme zahřát na mírné teplotě, přidáme čokoládu a mícháme dokud se nerozpustí. Následně rovnoměrně nalijeme na cheesecake a jemně udeříme formou párkrát o pracovní desku abychom neměli bublinky.
  6. Dáme pěkně do chladničky ztuhnout na pár hodin, nejlépe přes noc. Po ztuhnutí libovolně ozdobíme. Třeba trochou šlehačky, to je moc dobré.

Video