Snickers cheesecake (pečený)
Toto je upravdu skvělý a vynikající cheesecake inspirovaný známou arašídovou tyčinkou Snickers. Milují ho hlavně děti.
Equipment
- Forma na cheesecake
- Ruční šlehač (mixér)
Ingredients
Na korpus snickers cheesecaku si připravte
- 150 g máslové sušenky
- 90 g máslo
Na náplň snickers cheesecaku si připravte
- 500 g jemný tvaroh
- 200 g zakysaná smetana
- 1 ks vejce
- 160 g moučkový cukr
- pár kapek vnailkového extraktu
- 1 PL hladká mouka
- 70 g arašídové máslo
Na polevu (ganache) snickers cheesecaku si připravte
- 100 ml šlehačková smetana
- 100 g tmavá čokoláda
Instructions
- Nejdříve si připravíme korpus. Máslové sušenky umeleme v sekáčku a přidáme k nim rozpuštěné máslo. Hmotu následně dáme rovnoměrně na dno formy. Formu použijeme 24 cm a na dno (pouze na dno) dáme pečící papír.
- Náplň snickers cheesecaku připravíme tak, že do větší nádoby dáme všechny suroviny a utřeme ručním mixérem. Rovnoměrně naneseme na korpus a dáme péct do předehřáté trouby na 150-160 ° C asi na 35 minut.
- Během pečení hlídáme a když okraje chytí zlatavou barvu, je upečený.
- Po upečení ho asi hodinu necháme v pootevřené troubě aby cheesecake nepraskl. Následně jej vyjmeme, necháme chladnout v pokojové teplutě a mezitím si připravíme polevu (ganache).
- Příprava polevy: smetanu necháme zahřát na mírné teplotě, přidáme čokoládu a mícháme dokud se nerozpustí. Následně rovnoměrně nalijeme na cheesecake a jemně udeříme formou párkrát o pracovní desku abychom neměli bublinky.
- Dáme pěkně do chladničky ztuhnout na pár hodin, nejlépe přes noc. Po ztuhnutí libovolně ozdobíme. Třeba trochou šlehačky, to je moc dobré.