
Karamelový cheesecake (pečený)
Výborný karamelový cheesecake, který je velmi jednoduchý na přípravu.
Ingredients
Equipment
Method
- Sušenky nadrtíme, smícháme s máslem a zpracujeme tuhou hmotu, kterou natlačíme do formy. Troubu mezitím vyhřejeme na 170 °C.
- Ve větší misce utřeme mixérem krémový sýr a tvaroh spolu s cukrem, přidáme kondenzované mléko, bramborový škrob a nakonec po jednom vmícháme vajíčka.
- Krátce krém promícháme a nalijeme jej na sušenkový korpus.
- Na dno trouby vložíme hluboký plech s vroucí vodou a výše uložíme cheesecake. Pečeme ho cca 45 minut ve vyhřáté troubě a po upečení troubu vypneme, ale cheesecake tam ještě hodinku necháme.
- Necháme ho vychladnout a na noc uložíme ztuhnout do chladničky.
- Při podávání karamelový cheesecake přelijeme karamelovým sirupem (dle chuti).
Notes
Servírovat můžeme i s ovocem - třeba s malinami nebo borůvkami.


