Karamelový cheesecake

Karamelový cheesecake

 

Karamelový cheesecake
Jana Malinová

Karamelový cheesecake (pečený)

Výborný karamelový cheesecake, který je velmi jednoduchý na přípravu.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 50 minutes
5 hours
Total Time 6 hours 5 minutes
Servings: 12 porcí
Course: S karamelem

Ingredients
  

Na karamelový cheesecake si připravte
  • 200 g sušenky Lotus
  • 90 g rozpuštěné máslo
  • 200 g sýr Philadelphia
  • 200 g jemný nízkotučný tvaroh
  • 140 g slazené kondenzované mléko
  • 3 ks vejce
  • 80 g hnědý cukr
  • 15 g bramborový škrob

Equipment

  • 1 Ruční šlehač (mixér)
  • 1 Forma na cheesecake

Method
 

  1. Sušenky nadrtíme, smícháme s máslem a zpracujeme tuhou hmotu, kterou natlačíme do formy. Troubu mezitím vyhřejeme na 170 °C.
  2. Ve větší misce utřeme mixérem krémový sýr a tvaroh spolu s cukrem, přidáme kondenzované mléko, bramborový škrob a nakonec po jednom vmícháme vajíčka.
  3. Krátce krém promícháme a nalijeme jej na sušenkový korpus.
  4. Na dno trouby vložíme hluboký plech s vroucí vodou a výše uložíme cheesecake. Pečeme ho cca 45 minut ve vyhřáté troubě a po upečení troubu vypneme, ale cheesecake tam ještě hodinku necháme.
  5. Necháme ho vychladnout a na noc uložíme ztuhnout do chladničky.
  6. Při podávání karamelový cheesecake přelijeme karamelovým sirupem (dle chuti).

Notes

Servírovat můžeme i s ovocem - třeba s malinami nebo borůvkami.