Meruňkový cheesecake

Meruňkový cheesecake

 

Meruňkový cheesecake

Meruňkový cheesecake (pečený)

Jana Malinová
Tento meruňkový cheesecake je svěží, jemně nakyslý, plný čerstvého ovoce a tvarohu. Jeho příprava není nijak zvlášť náročná, zdlouhavější je pouze zachlazení. Pokud však meruňkový cheesecake nachystáte s předstihem, klidně večer, ráno naleznete v chladničce dokonale osvěžující dezert, kterému nikdo neodolá.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour 10 minutes
Chlazení meruňkového cheesecaku 6 hours
Total Time 7 hours 20 minutes
Course S meruňkami, S tvarohem
Servings 12 porcí

Equipment

  • 1 Forma na cheesecake
  • 1 Mixér na mixování

Ingredients
  

Na přípravu meruňkového cheesecakeu budete potřebovat

  • 150 g máslových sušenek
  • 85 g másla berte nějaké kvalitní, na výsledku to půjde znát
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 ks vejce
  • 200 g zakysané smetany
  • 500 g čerstvých meruněk
  • 20 g kukuřičného škrobu

K přípravě meruňkové polevy na cheesecake budete potřebovat:

  • 3 ks meruňky
  • 1 ks vejce
  • 1 PL krystalového cukru
  • ovoce k dozdobení

Instructions
 

  • Meruňkový cheesecake sestává ze tří částí: sušenkového základu, meruňkovo - tvarohového krému a meruňkové polevy. V mixéru rozmixujte máslové sušenky, zalijte je rozpuštěným máslem a dobře promíchejte. Dortovou formu o průměru 20 cm vystelte pečícím papírem a sušenkový základ rovnoměrně rozetřete po celém dně formy.
  • Meruňkovo – tvarohový krém připravíte v jedné míse. Meruňky odpeckujte a rozmixujte je na co nejjemněji v kuchyňském robotu s nástavcem nožů. Ručním mixérem vyšlehejte tvaroh s moučkovým cukrem, přidejte vejce, zakysanou smetanu a opět mixujte. Na závěr přidejte do tvarohové směsi meruňkové pyré, kukuřičný škrob a dobře promíchejte.
  • Krém vlijte do dortové formy, formu ze spodu a po obvodu obalte alobalem (kromě vrchní části) a dejte péct do rozehřáté trouby. Prvních 10 minut pečte při teplotě 180 stupňů, dalších 40 až 45 minut pečte při teplotě 150 stupňů. Po upečení nechte cheesecake vychladnout.
  • Nyní si připravte meruňkovou polevu. Meruňky rozmixujte. Spolu s vejcem a krystalovým cukrem vařte ve vodní lázni. Hotovou meruňkovou polevu propasírujte a vylijte na upečený cheesecake. Nechte v chladničce vychladnout minimálně dvě hodiny, případně přes noc.
  • Před podáváním dozdobte čerstvým ovocem. Čím? Třeba meruňkami a borůvkami. Jako na mém cheesecaku na obrázku.