Mangový cheesecake (nepečený)

Mangový cheesecake (nepečený)

 

Mangový cheesecake (nepečený)

Mangový cheesecake

Jana Malinová
Toto je mangový cheesecake - osvěžující a lehký dezert či výborná, sladká snídaně. Ano, přesně takový je tento mangový cheesecake, který si můžete dopřát třeba během horkých letních dnů.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Chlazení mangového cheesecake 5 hours
Course S mangem, S ovocem
Servings 12 porcí

Equipment

  • Forma na cheesecake
  • Vodní lázeň na čokoládu

Ingredients
  

Na sušenkový základ mangového cheeescaku

  • 140 g máslových sušenek
  • 100 g másla
  • 1 balení vanilkový cukr

Náplň mangového cheesecaku

  • 500 g krémového odtučněného tvarohu
  • 250 g mascarpone
  • 300 g bílé čokolády

Na mangovou polevu

  • 1 ks Crème Olé aroma vanilka Dr. Oetker (nebo nějaký puding)
  • 1 ks zralé mango

Instructions
 

  • Sušenky umeleme nebo nadrtíme, smícháme s cukrem a rozpuštěným máslem. Namačkáme na dno dortové formy o průměru 22 cm a odnímatelným okrajem. Dáme do chladničky.
  • Bílou čokoládu rozpustíme, osvědčil se mi způsob v misce nad párou.
  • Ve větší míse spolu metličkou utřeme tvaroh a mascarpone, postupně přimícháme i bílou čokoládu.
  • Hustý krém nalijeme na ztuhlý sušenkový základ a urovnáme stěrkou. Dáme dobře zchladit na několik hodin (4-5), případně ideálně přes noc.
  • Mangovou polevu stačí udělat cca hodinku před podáváním. Zralé mango očistíme, rozmixujeme dohladka. Přidáme balíček Crème Olé a prošleháme tak, aby vznikl hustší krém s konzistencí asi jako pudink.
  • Natřeme na vršek mangového cheesecake a opět zachladíme.

Video

Notes

Chutná skvěle i samotný, ale lahodná mangová poleva, na kterou vám stačí jen 1 mango a balení Crème Olé, ho dokonale pozvedne. 😉