
Mangový cheesecake
Toto je mangový cheesecake - osvěžující a lehký dezert či výborná, sladká snídaně. Ano, přesně takový je tento mangový cheesecake, který si můžete dopřát třeba během horkých letních dnů.
Ingredients
Equipment
Method
- Sušenky umeleme nebo nadrtíme, smícháme s cukrem a rozpuštěným máslem. Namačkáme na dno dortové formy o průměru 22 cm a odnímatelným okrajem. Dáme do chladničky.
- Bílou čokoládu rozpustíme, osvědčil se mi způsob v misce nad párou.
- Ve větší míse spolu metličkou utřeme tvaroh a mascarpone, postupně přimícháme i bílou čokoládu.
- Hustý krém nalijeme na ztuhlý sušenkový základ a urovnáme stěrkou. Dáme dobře zchladit na několik hodin (4-5), případně ideálně přes noc.
- Mangovou polevu stačí udělat cca hodinku před podáváním. Zralé mango očistíme, rozmixujeme dohladka. Přidáme balíček Crème Olé a prošleháme tak, aby vznikl hustší krém s konzistencí asi jako pudink.
- Natřeme na vršek mangového cheesecake a opět zachladíme.
Video
Notes
Chutná skvěle i samotný, ale lahodná mangová poleva, na kterou vám stačí jen 1 mango a balení Crème Olé, ho dokonale pozvedne. 😉


