Nepečený jahodový cheesecake

Nepečený jahodový cheesecake

 

Nepečený jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake (nepečený)

Jana Malinová
Toto je perfektní recept na dokonalý jahodový cheeecake. Ideální jako odpolední dezert, nebo jen tak kdykoliv ke kávičce.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Čas chlazení jahodového cheesecaku 4 hours
Course S jahodami
Servings 12 porcí

Equipment

  • Mixér na mixování
  • Forma na cheesecake

Ingredients
  

Na korpus jahodového cheesecaku

  • 200 g sušenek (třeba lotusek)
  • 100 g kvalitního másla

Na náplň jahodového cheesecaku

  • 200 g smetanového sýra
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 100 g moučkový cukr
  • 1 balení vanilkového aroma (může/nemusí být)

Na polevu

  • 420 g jahod
  • 1 balení červená želatina (prášek)
  • 2 a 1/2 polévkové lžíce cukr krystal
  • 150 ml vody

Instructions
 

  • Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Sušenky pomixujeme a smícháme s měkkým máslem následně těsto vmáčkneme na dno formy vystlané pečícím papírem a dáme péct na cca 6 až 10 minut (záleží na troubě).
  • Než se nám upeče korpus, mixérem nebo kuchyňským robotem vyšleháme smetanu a k ní přidáváme smetanový sýr, moučkový cukr a na závěr vanilkový cukr. Chcete-li chuť krému zvýraznit stačí přidat lžičku vanilkového aroma a zamíchat.
  • Připravenou náplň vylijeme na vychlazený korpus a dáme odpočívat do chladničky na cca 40-45 minut.
  • Poleva: Jahody si odstopkujeme nakrájíme na kousky a spolu se 150 ml vody pomixujeme na kašičku. Takto pomixované jahody propasírujeme přes sítko, abychom se zbavili mini jadérek. Propasírované jahody vylijeme do menšího hrnce přidáme cukr, balík želatiny přivedeme k varu a mícháme.
  • Odstavíme z ohně a necháme pár minut chladnout. Když poleva trochu ochladne nalijeme ji na vychlazenou náplň a opět dáme do chladničky na 4 hodiny odležet.
  • Jahodový cheesecake nakonec ozdobíme dle vlastní fantazie například zbylými jahodami, kousky čokolády a podáváme.

Notes

Je to perfektní jahodový dezert.