Nepečený kiwi cheesecake
Cheesecake je super, když ho zkombinujete s trochu kyselým ovocem - zde s kiwi. Zkuste si udělat výborně chuťově vyvážený kiwi cheesecake. Bude vám chutnat, za to ručím!
Equipment
- Forma na cheesecake
Ingredients
Na korpus kiwi cheesecaku
- 200 g sušenek (máslových nebo třeba lotusek)
- 100 g kvalitního másla
Náplň kiwi cheesecaku
- 200 g smetanového sýra
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g moučkový cukr
- 1 balení vanilkového cukru
Poleva
- 4 ks kiwi
- 2 PL krystalového cukru
- 200 ml vody
- 1 balení čirá želatina (prášek)
Instructions
- Sušenky rozdrtíme a smícháme s měkkým máslem následně těsto vmáčkneme na dno formy vystlané pečícím papírem a dáme péct na cca 6 až 10 minut na 180 stupňů (záleží na troubě).
- Než se nám upeče korpus mixérem vyšleháme smetanu a k ní přidáváme postupně smetanový sýr, moučkový cukr a na závěr vanilkový cukr.
- Připravenou náplň do kiwi cheesecaku následně vylijeme na vychlazený korpus a dáme odpočívat do chladničky na cca 40-50 minut.
- Po vychladnutí si připravíme kiwi polevu. Kiwi si očistíme a nakrájíme následně promačkáme vidličkou. Rozmačkané kiwi si přecedíme abychom odstranili přebytečnou šťávu.
- V menším hrnci si rozpustíme krystalový cukr spolu s kiwi a ve druhém, menším hrnci si nalijeme vodu, do které vysypeme balení želatiny a promícháme.
- Když nám želatina začne vařit přidáme ji ke kiwi a odstavíme z ohně a ještě chvilku mícháme. Když poleva trošku ochladne (pozor nesmí být úplně tuhá) nalijeme ji na vychlazenou nádivku a opět dáme do chladničky na 4-5 hodin odležet.
Notes
Tip: Kiwi vařením může ztratit svoji přirozenou zelenou barvu proto jsem do polevy přidala ještě pár kapek tekutého zeleného potravinářského barviva. Ale to nemusíte. Celkově však potom má kiwi cheesecake lepší barvu.